Tuesday, 23 February 2016

Galete de hrisca. Galettes de sarrasin. Buckwheat pancakes

Galetele sunt nişte clătite sărate umplute cu şuncă, caşcaval, ouă sau cu ce vă place. Sunt uşor de făcut şi delicioase.
Avem nevoie de (pentru 12 buc):
  • 330 gr făină de hrişca
  • 10 gr sare
  • 75 ml apă
  • 1 ou
Pentru umplutură:
  • 12 felii de jambon
  • 12 ouă
  • 400 gr brânză rasă
  • 10 gr unt
  • 200 gr ciuperci
  • sare, piper
  • opţional salată

Cum procedăm:
Punem făină şi sarea într-un bol mare. Vărsăm apă câte puţin, amestecând cu telul continuu. Procedăm aşa până obţinem un aluat omogen, ca pentru clătite dar ceva mai gros. Adăugăm oul şi amestecăm bine. Aluatul obţinut îl lăsăm la odihnit 4 ore.
Punem o tigaie unsă cu ulei la foc tare. Când tigaia este încinsă punem cu polonicul aluat şi cu mişcări circulare răspândim aluatul pe toată suprafaţă tigăii. Când clătita prinde consistnta, punem puţin unt peste ea. Adăugăm după preferinţă felii subţiri de ciuperci, caşcaval, în centrul clătitei, formând un cerc pentru a lasă loc oului. Adăugăm oul cu grijă pentru a nu sparge gălbenuşul şi cu o lingură întindem uşor albuşul spre exteriorul clătitei. Adăugăm şi fâşii de jambon. Cu ajutorul unei palete îndoim marginile clătitei pentru a forma un pătrat. Dacă oul se coace mai greu putem pune un capac peste clătită pentru câteva secunde. Clătitele se prăjesc pe o singură parte. Se servesc imediat.
Poftă bună!

Galettes de sarrasin


Pour cette recette nous avons besoin de:

  • 330 gr farine de sarrasin
  • 10 g de sel
  • 75 ml d'eau
  • 1 œuf

Pour la garniture:

  • 12 tranches de jambon
  • 12 oeufs
  • 400 g de fromage râpé
  • 10 gr de beurre 
  • 200 gr champignons 
  • sel et poivre
  • optionnel salade

Préparation:
Dans un grand bol, mélangez la farine et le sel. A l'aide d'un fouet, versez l'eau en deux ou trois fois, tout en mélangeant la préparation. On obtient une pâte lisse et assez épaisse. Ajoutez l’œuf et mélangez bien.
Laissez la pâte reposer 4 heures au réfrigérateur.
Graissez la poêle avec une coton imbibé d'huile. Verser une louche de pâte; quand la galette prend consistance graissez la surface de galette avec du beurre. Selon vos préférences ajoutez des tranches fines de champignons et de fromage. Cassez un œuf en centre de crêpe. Ajoutez des trances fines de jambon.
À l'aide d'une spatule pliez les bords de la crêpe pour former un carré.
Si l’œuf ne cuit pas on peut mettre un couvercle au-dessus de la galette pendant quelques secondes. Faites frire les galettes sur un seul côté. Servez immédiatement.
Bon appétit!

Buckwheat pancakes


For 12 pancakes we need:

  • 330 gr buckwheat flour
  • 10 g salt
  • 75 ml of water
  • 1 egg

For the filling:

  • 12 slices of ham
  • 12 eggs
  • 400 g grated cheese
  • 10 g butter
  • 200 g mushrooms
  • salt and pepper
  • optional salad


Combine flour and salt in a large bowl. Pour water gradually, stirring with a whisk until you get a smooth and flowing batter. add the egg and mix well. Then let sit for 4 hours.
Heat nonstick skillet over medium-high heat; brush the pan with oil. Pour a ladle of batter; when the pancake takes consistency grease the pancake surface with butter. Depending on your preference add thin slices of mushrooms and cheese. Crack an egg in the center of the pancake. Add thin ham trances. Fry the galette for 2-3 minutes, or until golden-brown. Fold the edges of each galette over to create a square shape.
You can put a lid over the galette for a few seconds. Fry the galette only on one side. Serve immediately.
Enjoy!


No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...