Wednesday, 23 September 2015

Prajitura mascota. Gâteau mascotte. Mascot cake

Ultima prăjitură pe care am făcut-o, cea cu ciocolată şi mascarpone a stârnit amintiri şi melancolii legate de celebra prăjitură mascotă. Mi s-a cerut mascotă, aşa că nu am ezitat nici o clipă.
Reţeta este foarte simplă şi cu puţine ingrediente.

Avem nevoie de:
Pentru învelişul de ciocolată:
  • 300 gr ciocolată neagră de calitate
Pentru crema ganache:
  • 500 gr ciocolată neagră
  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 1 esenţă de rom
Cum procedăm:
Topim cele 300 gr de ciocolată pe bain marie. Cu ajutorul unei pensule tapetăm formele de silicon. Formele unse le punem la frigider până când ciocolata se întăreşte. Repetăm procedura pentru a doua oară, pentru ca învelişul de ciocolată să fie rezistent şi să nu se spargă la demulare. Punem formele la frigider.
Pentru crema ganache punem smantana pe foc mic,(atenţie nu trebuie sa fiarbă) adăugăm ciocolata tocată şi amestecăm până se topeşte. Compoziţia obţinută o lăsăm la răcit, la frigider. Când aceasta este rece o mixăm cu mixerul până obţinem o crema tare şi omogenă. Umplem formele cu crema ganache şi punem la rece. Între timp, punem ciocolată pe bain-marie (pe care am folosit-o pentru învelişul de mascotă) şi finisam mascotele, adică baza acestora. Lăsăm la frigider.
Poftă bună!

Gâteau mascotte


Ingrédients (pour 14 moules de silicones forme de muffins) :
Nous avons besoin de:
Pour l'enrobage de chocolat :

  • 300 g  chocolat noir de bonne qualité 
Pour la ganache :
  • 500 g de chocolat noir
  • 500 ml crème pour chantilly
  • 1 essence de rhum


Préparation :
Faire fondre le 300 g de chocolat au bain-marie. Utiliser une brosse pour bien couvrir les formes de silicone au chocolat. Mettez les formes dans le réfrigérateur jusqu'à ce que le chocolat durcisse. Répétez l'opération pour la deuxième fois. Mettez les formes au réfrigérateur.
Pour la crème ganache mettez le la crème à feu doux (ne pas faire bouillir) ajoutez l’essence de rhum et le chocolat haché, et remuez jusqu'à ce qu'il soit fondu. Mettez cette composition refroidir au réfrigérateur. Lorsque le mélange est froid, mixez le ganache avec un mixeur pour obtenir une crème homogène montée. Remplirez des formes de silicone avec ganache et mettez-les de nouveau au frigo. Pendant ce temps, faites refondre le chocolat restant au bain-marie (on a besoin pour enfermer les mascottes). Mettez au frigo. Lorsque le chocolat est parfaitement dur, démoulez délicatement et dégustez.
Bon appétit !

Mascot cake


For this recipe we need (for 16 silicon muffins moulds):
For the chocolate coating:

  • 300 g quality dark chocolate 

For the cream ganache:

  • 500 g dark chocolate
  • 500 ml cream for whipped cream
  • 1 rum essence

Preparation:
Melt 300 g of chocolate in a double boiler. Use a brush to cover with chocolate all surfaces of silicone moulds. Put the forms in the refrigerator until the chocolate hardens. Repeat this process for the second time. Put the forms in the refrigerator.
For the ganache cream put the cream over low heat, (do not boil) add the rum essence, and chopped chocolate and stir until chocolate is melted. Put this composition to cool in the refrigerator. When the mixture is cold, mix the ganache with a mixer to obtain a homogeneous whipped cream. Fill the forms of silicone with ganache and put them back in the fridge. Meanwhile, melt the remaining chocolate in a double boiler (you need to enclose the mascots). Brush the base of the mould with chocolate.  Refrigerate. When the chocolate is completely hard, gently unmould.
Enjoy!

2 comments:

  1. Arata foarte foarte bine. Trebuie sa o incerc si eu. Ador ciocolata. Imi plac detaliile pe care le-ai facut (mai putin floricica mov)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dupa cum vezi, reteta este foarte, foarte simpla si cu numai doua ingrediente (esenta este optionala). Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta este demularea cosuletelor de ciocolata.
      Floricica da un plus de culoare; hai ca-i dragutza :-P

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...