Tuesday, 22 September 2015

Focaccia cu bacon si cimbru. Focaccia aux lardons et thym. Focaccia with bacon and thyme

Am încercat multe variante de focaccia şi una din preferatele mele este aceasta, cu bacon şi cimbru. Este foarte aromată, simplu de făcut şi are şi o formă drăguţă.
Avem nevoie de:
  • 400 gr făină albă
  • 100 gr griş
  • 325 ml apă călduţă
  • 1 plic drojdie uscată
  • ½ linguriţă sare
  • 200 gr bacon
  • cimbru proaspăt
  • 3 linguri ulei de măsline
Cum procedăm:
Amestecăm drojdia cu apa călduţă şi o lăsăm timp de 10 minute să se hidrateze. Într-un vas punem faia, grişul şi sarea. Adăugăm apa cu drojdie. Amestecăm şi când formăm un aluat începem să framatam. Obţinem un aluat elastic şi nelipicios. Lăsăm aluatul la crescut la loc calduţ timp de 45 de minute într-un vas acoperit. După ce aluatul şi-a dublat volumul formăm un şnur în jurul căruia punem câte 2 felii subţiri de bacon. Formăm o spirală mare. Presărăm frunze şi crenguţe de cimbru, apoi ungem suprafaţa cu cele 3 linguri de ulei. Aşezăm aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi mai lăsăm încă 45 de minute, acoperit. După acest timp dăm focaccia la cuptorul preîncălzit şi o coacem timp de 30 de minute la 180 C.
Pentru a menţine pâinea pufoasă, cât este călduţă o punem într-o pungă. Poftă bună!

Focaccia aux lardons et thym


Nous avons besoin de:


  • 400 g de farine blanche
  • 100 gr semoule
  • 325 ml d'eau tiède
  • 1 sachet de levure sèche
  • ½ cuillère à café de sel
  • 200 gr tranches fines de lardons
  • un petit bouquet de thym frais
  • 3 cuillères à soupe d'huile d'olive


Préparation :
Mélangez la levure avec de l'eau tiède et laissez-les pendant 10 minutes pour hydrater. Dans un bol ajoutez la farine, la semoule et le sel. Ajoutez le mélange de levure. Mélangez bien. Pétrissez la pâte pendant 10 minutes à la main.
On obtient une pâte pas collante et élastique. Mettez la pâte dans un bol légèrement graissé, dans un endroit chaud. Couvrir le bol avec une serviette.
Laissez lever la pâte pendant environ 45 minutes ou jusqu'à ce qu'elle ait doublé de volume.
Une fois que la pâte a doublé son volume, formez un cordon.
Ajoutez de fines tranches de bacon. Formez une focaccia en forme de spirale.
Parsemer des feuilles et des brins de thym, puis brossez la surface avec 3 cuillères à soupe d'huile.
Placez la pâte dans un bac légèrement huilé et laissez pendant 45 minutes, couvert.
Préchauffez le four à 180 C.
Cuire la focaccia pendant environ 25-30 minutes, jusqu'à ce qu’elle soit dorée sur le dessus.
Bon appétit !


Focaccia with bacon and thyme


We need:

  • 400 gr white flour
  • 100 gr semolina 
  • 325 ml lukewarm water
  • 1 sachet dried yeast
  • ½ teaspoon salt
  • 200 gr thin slices of bacon
  • a small bunch of fresh thyme
  • 3 tablespoons olive oil


Preparation:
Mix the yeast with lukewarm water and leave them for 10 minutes to hydrate. In a bowl add the flour, the semolina and the salt. Add the yeast mixture. Mix well. As the dough comes together, knead for 10 minutes by hand.
We obtain an elastic and not sticky dough. Put the dough in a slightly greased bowl, in a warm place. Cover the bowl with a towel.
Let the dough rise for about 45 minutes or until it has doubled in size.
Once the dough has doubled its volume we form a cord.
We add thin slices of bacon. We form a swirl focaccia.
Sprinkle thyme leaves and twigs, then brush the surface with 3 tablespoons of oil.
Place the dough in an oiled tray and leave it for another 45 minutes, covered.
Preheat the oven to 180 C.
Bake for about 25-30 minutes, until the bread is pale golden on top.
Enjoy!

2 comments:

  1. Imi place foate mult prima fotografie: incadrare, fundal, lumina, contrast. Well done. Keep up the good work.

    ReplyDelete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...