Monday, 10 August 2015

Salata de fructe in bol de pepene

Ce poate fi mai bun într-o zi călduroasă de vara decât o salată de fructe răcoritoare, sănătoasă şi plină de vitamine? De asemenea, poate fi desertul ideal în post.
Îmi place să servesc această salată în cupe de pepene, mi se pare estetic şi original.
La o salată de fructe putem folosi fructe de sezon, cele preferate sau cele pe care le avem la îndemână. Cantităţile oscilează în funcţie de preferinţe şi de mărimea pepenilor.
Pentru această salată am folosit:
  • 1 pepene verde
  • ½ banană
  • ½ măr
  • 2 ciorchini de struguri
  • 2 caise
  • câteva căpşuni şi zmeură
  • 3-4 linguri de cognac
  • frunze de mentă pentru ornat

Cum procedăm:
Spălăm pepenele şi-l ştergem cu un prosop. Îl tăiem pe jumătate, în zig-zag. Scobim mijlocul pepenelui şi aruncăm sâmburii. Cu ajutorul unei linguriţe luăm bucăţi de miez de pepene (ca să mai subţiem « bolurile ») pe care le folosim la salată. Tăiem fructele potrivit şi le stropim cu cognac. Dacă serviţi mai târziu salata, stropiţi bucăţile de merel şi banane cu zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea (înnegrirea) lor.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...