Tuesday, 4 August 2015

Prajitura cu suc de sfecla rosie

Vi s-a întâmplat vreodată să aveţi curiozitatea de a « reface » un preparat sau desert dar cu alte ingrediente de dragul curiozităţii ? Mie da, şi dovada iat-o; această prăjitură care ne-a surprins atât pe mine cât şi pe musafiri.
Dacă va place prăjitura cu suc de roşii, cu siguranţă va va plăcea şi aceasta.
Pentru cei care nu agreează gustul sfeclei, nu va faceţi griji, acesta nu se simte deloc. Mi-a plăcut foarte mult rezultatul; după o noapte de stat la frigider prăjitura a devenit atât de fragedă şi bună… în plus, se taie atât de uşor!
Singurul lucru care m-a dezamăgit puţin este culoare obţinută. Dacă în timpul preparării foile aveau o culoare purpurie foarte intensă şi frumoasă, în timpul coacerii aceasta a devenit mult mai deschisă … Vedeţi în poze…
Este foarte asemănătoare cu prăjitură cu suc de roşii, am folosit câteva ingrediente diferite la umplutură.
Avem nevoie de:
Pentru 4 foi:
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri suc de sfeclă roşie
  • 18 linguri zahăr
  • 950 gr făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
Pentru umplutură:
  • 1 l lapte de orez (puteţi folosi alt lapte de post sau apă)
  • 4 linguri zahăr
  • 250 gr margarină
  • 200 gr griş
  • 470 gr marmeladă de gutui
  • esenţă de vanilie
Cum procedăm:
Amestecăm uleiul cu sucul şi zahărul; încălzim puţin această compozie la foc mediu, doar cât să se topească zahărul. După ce s-a răcit, amestecăm cu făina, sarea şi bicarbonatul până obţinem un aluat uşor lipicios. Împărţim aluatul în 4 părţi egale. Încălzim cuptorul. Întindem cu sucitorul o foaie cât să acopere tavă. Acoperim tava (pe care o folosim invers) cu un strat subţire de făină şi aşezăm foaia. O coacem la 180 C pentru 7.30 minute. Procedăm la fel şi cu celelalte foi. Le lăsăm să se răcească şi ne ocupăm de umplutură. Punem laptele la înfierbântat şi când acesta a atins punctul de fierbere adăugăm zahărul şi grisul, amestecând. Când grisul s-a îngroşat luăm cratiţa de pe foc. După ce compoziţia s-a răcit, adăugăm margarina şi amestecăm bine. După ce crema s-a răcit asamblam prăjitura: aşezăm o foaie peste care punem un strat de gris, apoi o altă foaie, un strat de gem, o foaie, ultimul start de griş şi ultima foaie. Prăjitura trebuie să stea câteva ore bune pentru ca foile să devină moi. Eu am servit-o a doua zi.
Este delicioasă şi fragedă!
Poftă bună!





No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...