Saturday, 16 May 2015

Supa crema de sparanghel alb

Este sezonul sparanghelului aşa că nu putea să treacă neobservat mai ales că îmi place atât de mult. De data aceasta am optat pentru sparanghelul alb, dar putem folosi deopotrivă sparanghel verde. Supa este fină, delicată şi cu un gust deosebit.
Avem nevoie de:
  • 1,5 kg sparanghel alb
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 700 ml apă
  • 150 gr smântână lichidă
  • 50 gr unt
  • sare şi piper
Cum procedăm:
Spălăm sparanghelul şi îl curăţăm cu ajutorul cuţitului economic. Tăiem puţin din baza acestuia dacă este mai tare. Tăiem sparanghelul marunt.
Cartofii îi curăţăm şi-i tăiem cuburi.
Punem la fiert sparanghelul şi cartofii în apă cu sare. Între timp tocăm ceapa mărunt şi o călim în unt. Când legumele au fiert le scoatem într-un bol, aducem şi ceapă călită şi mixăm cu mixerul pentru a obţine un pireu fin. Adăugăm apa, sare şi piper după gust. Eu am folosit 700 ml din apa în care au fiert legumele. Adăugăm şi smântana. Mixăm din nou până obţinem o supă fină.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...