Sunday, 5 April 2015

Caracatita cu legume. Poulpe aux légumes. Octopus with vegetables

De curând am descoperit că nu e greu deloc să preparăm caracatiţa acasă. Îmi era oarecum teamă să prepar caracatiţă, dar o prietenă mi-a zis că este mai simplu decât cred, însă mi-a dat de grijă să folosesc doar caracatiţă congelată.
În cazul în care folosim proaspătă, aceasta trebuie congelată.

Pentru această reţeta avem nevoie de (pentru 3 porţii):
  • 2 caracatiţe congelate a câte 1,5 kg
  • 250 ml vin alb
  • 4 foi de dafin
  • 1 lămâie
  • 5 căţei de usturoi
  • ½ legătură coriandru proaspăt
  • ½ legătură pătrunjel
  • 200 gr cartofi
  • 1 vânătă
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapă roşie
  • 2 ardei roşii
  • sare, piper
Cum procedăm:
Caracatiţa o lăsăm la decongelat la frigider peste noapte. După ce aceasta este dezgheţată complet, o punem la fiert într-o cratiţă mare cu apă, în care adăugăm vinul şi foile de dafin. Caracatiţa o fierbem timp de 60 de minute. Trebuie să luaţi în considerare că aceasta scade foarte mult, aproape că îşi înjumătăţeşte volumul. Dacă folosiţi o caracatiţa mai mare de 3 kg, trebuie să o fierbeţi mai mult.
În timp că fierbe caracatiţa tăiem legumele felii şi le prăjim în puţin ulei de măsline. Cartofii îi tăiem în jumătăţi şi îi fierbem în apă cu sare. După ce au fiert, (atenţie, să fie al dente) îi scurgem de apă şi-i lăsăm deoparte. Ceapa o tăiem peştişor şi o călim puţin în ulei. Adăugăm usturoiul zdrobit şi frunzele de coriandru tocate. După ce această este călită amestecăm cu cartofii şi le o punem într-un vas yena la cuptor până când cartofii devin aurii. (învârtim cartofii constant).
După ce caracatitele au fiert, le tragem puţin la tigaie cu ulei de măsline. Asezonăm după gust cu sare.
Servim caracatiţa cu legume.Ornăm cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!

Poulpe aux légumes


Ingrédients :
Pour cette recette, nous avons besoin (3 portions):

  • 2 poulpes congelés de 1,5 kg (total 3 kg)
  • 250 ml de vin blanc
  • 4 feuilles de laurier
  • 1 citron
  • 5 gousses d'ail
  • ½ bouquet de coriandre fraîche
  • ½ bouquet de persil
  • 200 g de pommes de terre
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 oignons blancs
  • 1 oignon rouge
  • 2 poivrons rouges
  • sel et poivre

Préparation :
Laissez le poulpe décongeler dans le réfrigérateur pendant la nuit. Une fois qu'il est décongelé complètement, mettez le poulpe à bouillir dans une grande casserole avec de l'eau ; ajouter les feuilles de baie et le vin. Mettez un couvercle. Faites cuite le poulpe pour 60 minutes. Il faut que vous sachiez que pendant la cuisson, le poulpe réduit de moitié de son volume.
Coupez les légumes et les faites-les griller dans un peu d'huile d'olive.
Coupez les pommes de terre en deux et faites les bouillir dans l'eau salée. Une fois cuits ‘al dente’ égouttez-les et laissez-les de côté.
Coupez les oignons blancs julienne et les fates-les revenir dans un peu d'huile. Ajoutez l'ail écrasé et les feuilles de coriandre hachée.
Lorsque les oignons sont translucides, les mélanger avec les pommes de terre et les mettre dans un bac pyrex dans le four préchauffé jusqu'à ce que les pomme de terre soient dorées.
Coupez les poulpes en tranches moyennes les faites-les griller dans la poêle avec un peu d'huile d'olive. Assaisonnez au goût avec du sel.
Servez avec du jus de citron et du persil haché.
Bon appétit !

Octopus with vegetables


Ingredients :
For this recipe we need (3 servings):

  • 2 frozen octopus of 1.5 kg (total 3 kg)
  • 250 ml white wine
  • 4 bay leaves
  • 1 lemon
  • 5 cloves of garlic
  • ½ bunch fresh coriander 
  • ½ bunch parsley
  • 200 g potatoes
  • 1 eggplant
  • 2 zucchini
  • 2 white onions
  • 1 red onion
  • 2 red peppers
  • salt and pepper

Preparation:
Frozen octopus actually has an advantage over fresh octopus because the freezing process helps tenderize the meat.
Let the octopus to thaw in the refrigerator overnight. Once it is completely defrosted, put it to boil in a large saucepan with water. Add the wine and bay leaves.
Cover and cook for 60 minutes until tender. You have to know that during the boiling the octopus will lose half of its volume.
Cut the vegetables in slices and fry them in a little olive oil.
Cut the potatoes in half and boil them ‘al dente’ in salted water. Once cooked, drain them and leave them aside. Cut the white onions julienne and fry in little oil. Add the crushed garlic and chopped coriander leaves. Once this is translucent, mix it with the potatoes and put them in a pyrex tray in the preheated oven until potatoes are golden.
Cut the octopus in medium pieces.
In a saucepan heat a little olive oil.  Fry the octopus for 2-3 minutes a side.
Sprinkle lemon juice and chopped parsley.
Enjoy!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...