Saturday, 21 March 2015

Rulouri de vinete cu nuca (Badrigiani).Roulés d'aubergines aux noix. Eggplant Walnut Rolls (Georgian Aubergine Rolls)

Am descoperit această reţeta senzaţională datorită lui Dorian Boguţă, care, participând la emisiunea « Cireaşa de pe tort » a ales să pregătească mâncare tradiţională georgiană. Aceste rulouri sunt foarte gustoase dar şi foarte frumoase ca aspect.

Pentru 19 rulouri mici avem nevoie de:

  • 6 vinete potrivite
  • 250 gr nuci
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1/3 ardei iute
  • 1 căţel usturoi
  • 1 vârf cuţit şofran
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă coriandru măcinat
  • 2 linguri coriandru proaspăt tocat
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 linguri apă
  • 1 lingură ulei măsline + ulei pt prăjit
  • sare, piper
  • seminţe de rodie pentru ornat

Cum procedăm:
Tăiem vinetele potrivit şi le presăram cu sare. Le lăsăm aşa pentru 20-30 de minute. Apoi le spălăm şi le ştergem cu şerveţele de hârtie (astfel eliminăm substanţă amară a vinetelor). Prăjim feliile de vinete în puţin ulei de măsline, la foc potrivit, pe ambele părţi, apoi le aşezăm pe şerveţele de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei. Pentru umplutură dăm nucile pe maşină, tocăm foarte mărunt ardeiul şi zdrobim usturoiul. Adăugăm apa, sucul de lămâie, şofranul, zahărul, coriandrul praf, uleiul, sarea şi piperul. Amestecăm cu mixerul vertical până obţinem o pastă omogenă. Luăm câte o felie de vânătă, o ungem cu câte o linguriţă, maxim 1,5 compoziţie peste care presăram coriandru şi pătrunjel proaspăt. Vinetele se pot servi şi aşa, felii, dar mie îmi plac mai mult rulate, sunt mai aspectuase. Ornăm rulourile cu frunze de coriandru şi seminţe de rodie.
Este un aperitiv excelent, dar şi destul de consistent datorită nucii. Va sfătuiesc să faceţi cantităţi mai mici. Eu am făcut mai multe pentru că am făcut şi pentru socrii mei. Când împarţi ceea ce găteşti cu cei dragi, mâncarea devine şi mai bună!

Roulés d'aubergines aux noix


Pour 19 petits roulés, nous avons besoin de :

  • 6 aubergines moyennes
  • 250 g de noix moulues
  • 1 cuillère à soupe de jus de citron
  • 1/3 de piment
  • 1 gousse d'ail
  • 1 pincée de safran
  • 1 cuillère à café de sucre
  • 1 cuillère à café de coriandre hachée
  • 2 cuillères à soupe de coriandre hachée fraîche
  • 2 cuillères à soupe de persil frais haché
  • 2 cuillères à soupe d'eau
  • 1 cuillère à soupe d'huile d'olive + huile de friture
  • sel, poivre
  • graines de grenade pour garnir

Préparation :
Coupez les tranches d'aubergine à la longueur et saupoudrez chaque tranche de sel. Laissez-les pendant 20-30 minutes. Ensuite, lavez-les et essuyez-les avec des serviettes en papier (de cette façon, on élimine le jus amer de l'aubergine). Faites frire les tranches d'aubergine dans un peu d'huile d'olive à feu moyen sur les deux côtés, puis placez-les sur du papier absorbant pour enlever l'excès d'huile. Pour la farce, mélangez les noix, le poivre et l'ail haché très finement. Ajoutez l'eau, le jus de citron, le safran, le sucre, la poudre de coriandre, l'huile, le sel et le poivre. Mixez avec le mixeur vertical pour obtenir une pâte lisse. Mettez sur chaque tranche d'aubergine 1 à 1 + ½ cuillère à café de composition de noix, et saupoudrez de coriandre et de persil. Roulez chaque tranche d'aubergine et saupoudrez de la coriandre et des graines de grenade.
Bon appétit !


Eggplant Walnut Rolls (Georgian Aubergine Rolls)



For 19 small rolls we need:

  • 6 medium eggplants
  • 250 g ground walnuts
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1/3 hot pepper
  • 1 clove garlic
  • 1 pinch saffron 
  • 1 teaspoon sugar
  • 1 teaspoon ground coriander
  • 2 tablespoons fresh chopped coriander
  • 2 tablespoons fresh chopped parsley
  • 2 tablespoons water
  • 1 tablespoon olive oil + oil for frying
  • salt, pepper
  • pomegranate seeds for garnish

Preparation:
Cut the eggplant lengthwise slices and sprinkle with salt. Leave them for 20-30 minutes. Then wash them and wipe them with paper towels (in this way we eliminate the bitter substance of eggplant). Fry eggplant slices in a little olive oil at medium heat on both sides, then place them on paper towels to remove the oil excess. For the filling mix the ground walnuts, pepper and minced garlic. Add water, lemon juice, saffron, sugar, coriander powder, oil, salt and pepper. Mix with the vertical mixer to obtain a smooth paste. Take one slice of eggplant, add 1 to 1+ ½ teaspoon of walnut composition, and sprinkle coriander and parsley. Roll each slice of eggplant and sprinkle some coriander and pomegranate seeds.
Enjoy!




4 comments:

  1. Vai ce bine arata. Nucile si vinetele sunt preferatele mele insa niciodata nu m-am gandit la aceasta combinatie. Trebuie sa fie tare delicios. Felicitari pentru perseveranta, grija de a gati si fotografii. Din ce in ce mai bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dragă Iulia, şi pentru mine a fost o surpriză să descopăr această combinaţie delicioasă de nuca şi vinete. Iată încă un aperitiv rafinat şi gustos care poate fi făcut în post şi nu numai. Mulţumesc pentru încurajări ;)

      Delete
  2. Sunt la servici si imi ploua in gura. Tocmai am mancat nuci dar fara vinete...cred ca as fi devorat rulourile care le vad in imagine. Ma gandeam sa le pregatesc si pe acestea pentru sambata dar nu par chiar asa simple de facut pentru o novice ca mine :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Cristina, multumesc pentru vizita si apreciere.
      Rulourile se fac usor, nu-ti face griji. Dupa ce prajesti feliile de vinete acestea devin maleabile, deci le poti rula usor. Pasta de nuci este usor de facut. Este un aperitiv gustos, eu una ador nuca.

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...