Saturday, 21 February 2015

Placinta greceasca cu zucchini (kourkouto). Tarte aux courgettes. Greek Zucchini Pie

Cu ceva timp în urmă mi-am pus pe lista de “trebuie să fac” această reţetă pe care am văzut-o la emisiunea “Cireaşa de pe tort”. Este o plăcintă delicioasă pe care trebuie să o încercaţi.
Pentru această reţetă avem nevoie de:

  • 5 ouă
  • 700 gr zucchini
  • 200 gr brânză feta
  • 200 gr mozarella rasă
  • 4 cepe verzi
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr făină
  • 230 gr iaurt
  • 115 ml ulei
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt
  • sare, piper
Cum procedăm:
Tăiem cepa rondele şi o călim în puţin ulei. Tăiem zucchini cubuleţe mici şi le adăugăm la ceapă. Lăsăm până se înmoaie puţin.
Incălzim cuptorul la 180 C.
Dăm brânză feta pe răzătoare. Batem ouăle cu mixerul şi adăugăm feta, mozarella, uleiul, iaurtul, praful de boia, făina, praful de copt şi amestecăm bine. Adăugăm patrunjelul tocat, zucchini şi ceapa, amestecăm bine şi punem compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină. Ornăm plăcinta cu rondele de zucchini. Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute.
Este de-li-cioa-să!
Poftă bună!

Tarte aux courgettes


Ingrédients :

  • 5 œufs
  • 700 g de courgettes
  • 200 g de fromage feta, émietté
  • 200 g de mozzarella râpée
  • 4 oignons verts
  • 1 cuillère à café de paprika doux
  • 1 sachet de levure chimique (16 gr)
  • 150 gr de farine
  • 115 ml d'huile
  • 230 g de yaourt
  • ½ bouquet de persil frais, haché
  • sel, poivre

Préparation :
Hachez finement les oignons et les courgettes.
Dans une grande poêle, faites chauffer 3 cuillères à soupe d'huile à feu moyen. Ajoutez les oignons hachés et les courgettes coupées en dés et faites-les revenir à feu moyen jusqu'à ce qu'elles soient molles.
Préchauffez le four à 180 ° C.
Dans un grand bol, fouettez les œufs. Ajoutez le yogourt, l'huile, la mozzarella, la feta, la farine et la levure chimique et mélangez bien. Ajoutez le persil, le paprika, les courgettes, le sel et le poivre au goût. Mélangez bien. Versez la composition dans une moule graissée (22/31 cm). Mettez de tranches rondes de courgettes au-dessous du tarte et saupoudrez du paprika. Faites cuire au four pendant environ 45 minutes, ou jusqu'à ce que la tarte soit doré au-dessus.
Bon appétit !

Greek Zucchini Pie


Ingredients:

  • 5 eggs
  • 700 g zucchini
  • 200 g feta cheese, crumbled
  • 200 g grated mozzarella
  • 4 green onions
  • 1 teaspoon of sweet paprika
  • 1 sachet baking powder (16 gr)
  • 150 gr flour
  • 115 ml of oil
  • 230 g yoghurt
  • ½ bunch of fresh parsley, chopped 
  • salt, pepper

Preparation:
Chop finely the onions and zucchini.
In a large skillet, heat 3 tablespoons of oil over medium heat. Add the chopped onions and diced zucchini and saute over medium heat until soft and have most of the liquid evaporate. Take off the heat and reserve.
Preheat the oven to 180 C.
In a large bowl, whisk well the eggs.  Add the yogurt, oil, mozzarella, feta, flour and backing powder and mix well. Add the parsley, paprika, zucchini, salt and pepper to taste. Mix well. Pour the composition in a greased pan (22/31 cm). Top with round slices of zucchini and sprinkle some sweet paprika over the entire mixture. Bake for approximately 45 minutes, or until golden on top.
Enjoy!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...