Tuesday, 16 December 2014

Ardei umpluti de post. Poivrons farcis végétariens. Vegetarian stuffed peppers

Compoziţia pe care am folosit-o în această reţeta o folosesc şi pentru dovlecei. Sucul în care fierb ardeii da toată savoarea mâncării.
Avem nevoie de:
  • 10 ardei
  • 2 dovlecei
  • 4 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 8 ciuperci proaspete
  • 7 linguri de orez
  • 2 căţei usturoi
  • 3 crenguţe de cimbru
  • câteva fire de pătrunjel
  • 3 foi de dafin
  • 2 pahare de suc de roşii
  • 1 + ½ pahar suc de morcov
  • ulei de măsline
  • sare şi piper după gust
  • opţional: smântână de soia

Cum procedăm:
Tăiem ceapa şi usturoiul mărunt şi le călim în ulei de măsline. După ce acestea devin translucide, adăugăm morcovul ras. Am adăugat orezul apoi ciupercile, am amestecat bine şi am închis aragazul (ciupercile le-am tăiat o parte cuburi potrivite, o parte le-am dat pe răzătoarea mare). Am pus şi puţin pătrunjel proaspăt tocat.
Scobim ardeii şi-i curăţăm de cotoare şi sâmburi. Dovleceii i-am tăiat în 2 şi cu ajutorul unui cuţit mai lung i-am scobit. Miezul l-am tăiat mărunt şi l-am adăugat în compoziţia din tigaie.
Umplem ardeii şi dovleceii şi-i aşezăm într-o oală încăpătoare. Adăugăm sucul de roşii şi de morcov şi completăm cu apă până acoperim toţi ardeii. Adăugăm foile de dafin şi cimbrul. Acoperim şi lăsăm să fiarbă o ora. Serviţi cu pătrunjel proaspăt tocat. Dacă doriti, serviţi şi cu smântână de soia.
Poftă bună!


Poivrons farcis végétariens


Ingrédients:

  • 10 poivrons
  • 2 courgettes
  • 4 oignons moyens
  • 3 carottes
  • 8 champignons frais
  • 7 cuillères à soupe de riz
  • 2 gousses d'ail
  • 3 brins de thym
  • quelques brins de persil
  • 3 feuilles de laurier
  • 2 tasses de jus de tomate
  • 1 + ½ tasse de jus de carotte
  • huile d'olive
  • sel et poivre au goût
  • facultatif: crème de soja 


Préparation :

Hachez finement l'oignon et l'ail et faites-les revenir dans l'huile d'olive. Une fois qu'ils deviennent translucides, ajoutez la carotte râpée. Ajoutez le riz lave et égoutté, puis ajoutez les champignons coupés, le persil haché et mélangez bien.
Lavez les poivrons puis séchez-les. Découpez le chapeau de chaque poivron, enlevez les graines situées à l’intérieur.
Coupez les courgettes en 2 puis, à l’aide d’un long couteau creusez-les et sortez le chair de courgettes. Hachez le chair de courgettes et mettez-la dans la composition de riz.
Remplisez les poivrons et les courgettes et les placer dans un grand pot. Ajoutez le jus de tomate et de carotte et le complétez avec de l'eau pour couvrir tout. Ajoutez les feuilles de laurier et le thym. Couvrez et laissez bouillir pendant une heure. Servez avec du persil frais haché.
Bon appétit !

Vegetarian stuffed peppers


Ingredients:

  • 10 peppers
  • 2 courgettes
  • 4 medium onions
  • 3 carrots
  • 8 fresh mushrooms
  • 7 tablespoons of rice
  • 2 cloves garlic
  • 3 sprigs of thyme
  • a few sprigs of parsley
  • 3 laurel leaves
  • 2 cups tomato juice
  • 1 + ½ cup of carrot juice
  • olive oil
  • salt and pepper to taste
  • optional: soy cream 

Preparation:
Finely chop the onion and garlic and fry in olive oil. Once they become translucent, add the grated carrot. Add the washed and drained rice, then add the chopped mushrooms, chopped parsley and mix well.
Wash the peppers and dry them. Cut out the hat of each pepper and remove the seeds.
Cut the zucchinis in 2 and then, using a long knife dig them and take out the flesh of courgettes. Chop the courgette flesh and put it in the rice mixture.
Fill the peppers and courgettes and place them in a large pot. Add the tomato and carrot juice and complete with water. Add the bay leaves and the thyme. Cover with a lid and let boil for an hour. Serve with chopped fresh parsley and if you want, with soy cream.
Enjoy!








No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...