Wednesday, October 22, 2014

Scoici marinières. Moules marinières. Mussels marinières

Jump to recipe
« Les moules sont arrivées » – este sloganul cu care încearcă să ne atragă majoritatea restaurantelor în aceste zile. Scoicile sunt prezente din plin şi în supermarketuri la un preţ acceptabil, aşa că merită să le preparam acasă. Aceasta este reţeta mea preferată pentru a prepara scoicile, cu vin alb şi câteva legume. Un regal. Bineînţeles, acompaniate de „frites”, cartofi prăjiţi.

Înainte de a prepară scoicile trebuie să le spălăm foarte bine, în mai multe ape, iar dacă acestea au depuneri de calcar trebuie să le eliminăm cu ajutorul unui cuţit. De asemenea, ele au nişte mustăţi pe care trebuie să le eliminăm. Scoicile deschise nu le folosim, înseamnă că sunt moarte şi se aruncă.

Pentru această reţetă avem nevoie de:
  • 2 kg scoici
  • 750 ml vin alb sec
  • 1 praz
  • 250 gr ceapă eşalotă
  • 1 legătură frunze de ţelină
  • 1 morcov
  • 1 căţel usturoi
  • 1 foaie dafin
  • sare, piper, ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt

Cum procedăm:
Tăiem ceapa mărunt şi o călim în ulei de măsline până devine translucidă. Adăugăm prazul tăiat potrivit, usturoiul tăiat mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mare şi frunzele de ţelină (inclusiv tulpină) tăiate potrivit. Amestecăm constant pentru a evita arderea legumelor. Acestea nu trebuie prăjite mult, doar cât să fie „al dente” şi să păstreze o culoare frumoasă. Asezonăm cu sare şi piper. Adăugăm scoicile, amestecăm. Punem şi vinul, eu am mai adăugat şi un pahar cu apă. Acoperim şi lăsăm 10 minute. Scoicile se vor deschide. Scoicile care nu se deschid nu se consumă.
Poftă bună!

Moules marinières


Ingredients:
  • 2 kg de moules
  • 750 ml de vin blanc sec
  • 1 poireau
  • 250 gr d'échalotes
  • 1 botte de feuilles de céleri
  • 1 carotte
  • 1 gousse d'ail
  • 1 feuille de laurier
  • sel, poivre, huile d'olive
  • du persil frais
Preparation:
Hachez finement l'oignon et faites-le revenir dans l'huile d'olive jusqu'à ce qu'il devienne translucide. Ajoutez le poireau finement haché, la carotte râpée et les feuilles de céleri (y compris la tige) hachées. Remuez constamment pour éviter de brûler les légumes. Il n'est pas nécessaire de les faire frire longtemps, juste assez pour qu'ils soient "al dente" et gardent une belle couleur. Assaisonnez avec du sel et du poivre. Ajoutez les moules, mélangez. Ajoutez le vin et un verre d'eau. Couvrez et laisser reposer 10 minutes. Quand les moulles sont toutes ouvertes, la cuisson est terminée. On consomme pas les moules qui sont resté fermées.
Bon appétit!

Mussels marinières


Ingredients:
  • 2 kg of mussels
  • 750 ml dry white wine
  • 1 leek
  • 250 gr of shallots
  • 1 bunch of celery leaves
  • 1 carrot
  • 1 clove of garlic
  • 1 bay leaf
  • salt, pepper, olive oil
  • fresh parsley
Preparation:
Finely chop the onion and fry it in olive oil until it becomes translucent. Add the finely chopped leek, grated carrot and chopped celery leaves (including the stalk). Stir constantly to avoid burning the vegetables. It is not necessary to fry them for a long time, just enough so that they are "al dente" and keep a nice color. Season with salt and pepper. Add the mussels, mix. Add the wine and a glass of water. Cover and let sit for 10 minutes. When the mussles are all open, cooking is finished. Do not eat mussels that have remained closed.
Enjoy!






8 comments:

  1. Hi Simona.. thanks for visiting. I'm following you now.. your mussels looks delicious!

    ReplyDelete
  2. Thank you very much Jenn. I added your blog in my list, too. Thanks!

    ReplyDelete
  3. Coucou Simona, j'adore les moules et cuisinées de cette façon j'aime encore plus.Tous ces légumes ont dû parfumer le plat agréablement.
    Belle journée
    Chantal

    ReplyDelete
  4. Salut Chantal,
    Merci de ta visite qui me fait plaisir!
    J’aime les moules cuisinées avec du vin blanc et quelques légumes. C’est une recette simple, mais le résultat est un vrai régal. Belle journée!

    ReplyDelete
  5. they look very good, I love frutti di mare!

    ReplyDelete
  6. Hi Ola. Nice to receive your comment!
    Thanks!
    :)

    ReplyDelete
  7. bonsoir j'aime les moules cuisiné ainsi c'est ma recette préféré !!!

    ReplyDelete
  8. Bonsoir Iynda. Merci beaucoup pour votre visite. Moi, j'aime aussi les moules cuisinées de cette façon.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...