Wednesday, October 29, 2014

Portocalopita

A trecut ceva timp de când nu am mai făcut o prăjitură. Dar pentru că mâine voi merge în vizită la cineva, iată că am găsit oportunitatea de a încerca această reţetă pe care am ochit-o de când mi-am cumpărat această carte cu reţete mediteraneene. Aşadar vă propun « portocalopita », o prăjitură originală din Creata, cu un parfum plăcut de portocale, nu prea dulce şi numai bună de servit alături de o cească de cafea sau ceai.
Avem nevoie de:

Pentru prăjitură:
  • 420 gr făină
  • 250 ml ulei de măsline
  • 200 gr zahăr pudră
  • 3 ouă (eu am folosit 4 pentru că erau foarte mici)
  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru sirop:
  • 200 g zahăr
  • 200 ml suc de portocale
  • 200 ml suc de mandarine

Cum procedăm:
Într-un bol amestecăm uleiul de măsline cu zahărul pudră cu ajutorul mixeurului până când zahărul se dizolvă. În alt bol batem ouăle până obţinem o compoziţie deschisă la culoare. Adăugăm coajă rasă de lămâie şi portocală. Amestecăm cele două compoziţii, până obţinem o compoziţie omogenă. Stoarcem zema de la lămâie şi portocală, în care punem praful de bicarbonat. Această zeamă o adăugăm în compoziţie, apoi adăugăm făină, amestecând bine. Tapetăm o tavă cu ulei şi făină, apoi turnăm aluatul şi dăm la cuptor la 160 C pentru 35 de minute.
Între timp ne ocupăm de sirop. Stoarcem mandarinele (eu am avut nevoie de 3 buc) pentru a obţine 200 ml, şi portcalele (2 buc) pentru a obţine aceeaşi cantitate de suc, 200 ml. Punem sucul obţinut într-o cratiţă cu 200 gr zahăr, la foc mediu, până se topeşte zahărul. După ce prăjitura se răceşte, o insiropăm cu siropul de portocale (răcit).
Poftă bună!




14 comments:

  1. Ton assiette est superbe !
    Bravo !

    http://melswayoflife.blogspot.fr

    ReplyDelete
  2. The cake looks beautiful. Is it made from cornmeal and oranges? I can't read because when I click on english it takes me to your vegan panna cotta post.

    ReplyDelete
  3. Thank you so much for your visit. The cake is made with wheat flour, but it has this colour because of the orange juice. I translated some of recipes but I hope I’ll translate more.

    ReplyDelete
  4. Gorgeous and love its scent and flavor. I can't comment anything much because seem like I can translate this post to English.

    ReplyDelete
  5. Che meraviglia e che bei colori!!!
    Complimenti!!!

    ReplyDelete
  6. Thank you Liz for stopping by my blog. Your blog is very inspiring! I look forward to reading more of it.

    ReplyDelete
  7. Thank you Nava for visiting my blog. I hope in the near future I’ll translate more : )

    ReplyDelete
  8. Hello Simona ! l'avantage avec ta recette en images c'est qu'on n'a pas besoin de traduire ! Ha ha !
    Tant mieux ;-)
    Superbe et gourmand ! Merci ! Sandy de http://www.cuisinetcigares.com/

    ReplyDelete
  9. Hello, Sandy! Ta visite me fait plaisir.
    C’est vrai que les images parlent d'elles même.
    Merci
    :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...