Tuesday, 14 October 2014

Calamari prajiti

Calamarii îmi plac foarte mult, cu condiţia să fie bine prăjiţi. Nu-mi plac calamarii fierţi pentru că au alt gust şi altă consistentă. Fructele de mare au un timp de coacere mic; cu toate acestea mie îmi plac calamarii să fie puţin crocanţi, bine făcuţi.

Pentru această reţeta am folosit:

  • 8 calamari
Pentru marinată:
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă sare
  • 1 praf piper
  • 3 vârfuri cuţit curcuma
  • 1 crenguţa rozmarin proaspăt
  • 2 linguriţe rozmarin uscat
  • 1 căţel usturoi

Cum procedăm:
Pentru că am avut calamari congelaţi, i-am lăsat la dezgheţat în apă rece.
Apoi am luat câte un calamar şi l-am tăiat rondele dar nu de tot, astfel încât calamarul să rămână întreg.
Am făcut o marinată cu condimentele enumerate mai sus: ulei de măsline, zeamă de la o lămâie, usturoiul pisat, sare, piper, curcuma şi rozmarin. Calamarii îi lăsăm la marinat măcar 15 minute.
Am prăjit calamarii în 3 tigăi pentru a evita arderea lor. Luăm calamarii din marinată şi îi prăjim în ulei de măsline încins.
Merg de minune cu cartofi prăjiţi, crochete sau cartofi la cuptor şi salalata verde.
Stropiţi calamarii cu lămâie.
Poftă bună!

4 comments:

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...