Tuesday, 9 September 2014

Tarte cu capsuni fara coacere

Marturisesc ca sunt putin trista, pentu ca nu prea am motive sa fac dulciuri, decat daca avem musafiri la masa. Ai mei se feresc de dulciuri din motive bine stiute de toti. Mi-as dori sa fac mai multe deserturi, dar deocamdata trebuie sa ma multumesc cu cateva retete pe care le fac din cand in cand.
Aceasta tarta este simplu de facut si potrivita mai ales in zilele calduroase cand nu dorim sa folosim cuprorul. Aceasta reteta este pentru 6 persoane.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
  • 250 g biscuiti
  • 300 gr capsuni
  • 250 gr crema de branza
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de mascarpone
  • 2 linguri miere lichida
  • 1 lingura coaja rasa de lime

Cum procedam:
Biscuitii ii maruntim pana devin pudra. Topim untul si il turnam peste biscuiti. Amestecam bine pana obtinem o pasta granulata.
Putem folosi o forma mare de tarta sau forme mai mici, cum am avut eu. Formele de tarte le acoperim cu folie de plastic (ne ajuta sa demulam usor blatul de tarta). Formam blaturile de tarte individuale, prin modelare, apasam bine din centru spre margini. Le lasam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Mixam branza cu mascarpone, coaja de lamaie si mierea. Scoatem tartele din frigider si le demulam, le umplem cu crema. Punem capsunile intregi sau taiate, dupa cum ne place.
Pofta buna!

6 comments:

  1. Arata extraordinar de bine, trebuie sa fie foarte delicioasa. Cand ne vedem poate facem impreuna aceasta prajiturica.

    ReplyDelete
  2. Multumesc, Iulia. Da, tartele au fost apreciate si cu siguranta le voi mai face. Sper sa le facem curand, impreuna ;)

    ReplyDelete
  3. Ai incercat si cu alte fructe? Ma gandesc la ceva de sezon?

    ReplyDelete
  4. Inca nu am incercat cu alte fructe. Dar m-ar tenta cu struguri ; daca ar fi doua culori, ar arata foarte bine.

    ReplyDelete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...