Friday, 1 August 2014

Supa crema de frunze de ridichi. Soupe de fanes de radis. Radish leaves soup


Pentru ca urmeaza doua saptamani de post, voi prepara mancaruri specifice acestei perioade, retete de post.
Si am sa incep cu o supa delicioasa. Ingredientele principale, de cele mai multe ori ignorate si aruncate sunt frunzele de ridichi.

Recunosc ca si eu am fost putin sceptica, dar la final aceasta supa m-a cucerit. Este foarte, foarte delicioasa. Singurul lucru care ne poate da batai de cap este spalatul frunzelor, deoarece acestea trebuie spalate individual, foarte bine. Deci, rabdare, rabdarica.
Pentru aceasta supa care este pentru 4 persoane avem nevoie de:

  • frunzele de la 4 legaturi de ridichi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa alba
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • sare

Cum procedam:
Calim ceapa in putin ulei de masline. La sfarsit adaugam si usturoiul pisat sau taiat marunt.
Frunzele de ridichi le spalam foarte bine, individual, apoi le taiem potrivit. Curatam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu 1750 ml apa. Cand incep sa fiarba cartofii, adaugam si frunzele de ridichi si ceapa. Lasam sa fiarba aproximativ 25 de minute la foc potrivit. Dupa ce au fiert legumele, le lasam la racit. Apoi transformam compozitia intr-o frumoasa crema verde cu ajutorul mixerului. Adaugam apa in care au fiert legumele dupa gust, dupa preferinta. Eu am adaugat putina apa pentru ca mi-am dorit o crema mai deasa si fina. Aceasta supa este delicioasa si merita incercata.
Pofta buna!

Soupe de fanes de radis


Les principaux ingrédients, le plus souvent ignorés et jetés, sont des feuilles de radis.
Je dois dire que j'étais un peu sceptique, mais à la fin la soupe m’a conquise. Elle est délicieuse. La seule chose qui peut nous donner du mal ce sont les feuilles à laver, car elles doivent être lavées individuellement très bien. Il nous faut donc un peu de patience.

Pour cette soupe pour 4 personnes, nous avons besoin de:


  • feuilles de 4 bouquets de radis
  • 3 pommes de terre
  • 1 oignon blanc
  • 3 oignons verts
  • 2 gousses d'ail
  • du sel

Comment procéder:
Faire revenir l'oignon dans un peu d'huile d'olive jusqu'à ce qu’il devienne doré. Enfin, ajoutez l'ail haché.
Lavez les feuilles de radis bien individuellement et hachez-les.
Pelez les pommes de terre et mettez-les à bouillir dans une casserole avec 1750 ml d’eau. Lorsque les pommes de terre commencent à bouillir, ajoutez les feuilles de radis et l'oignon. Laisser bouillir pendant environ 25 minutes à feu moyen. Après que les légumes sont cuits, laissez-les refroidir.
Puis mélangez avec un batteur électrique jusqu'à obtenir une purée. Ajouter de l'eau de cuisson. J'ai ajouté un peu d'eau parce que je voulais une soupe épaisse et lisse. Cette soupe est délicieuse et vaut la peine d'essayer.

Bon appétit!


Radish leaves soup


The main ingredients, most often ignored and thrown away, are radish leaves.
I admit I was a little skeptical, but in the end the soup conquered me. It is delicious. The only thing that can give us trouble is washing the leaves because they should be washed individually very well. So we need a little patience.
For this soup we need:
  • leaves from 4 radish bunches
  • 3 potatoes
  • 1 white onion
  • 3 green onions
  • 2 garlic cloves
  • salt

How to proceed:
Fry onion in a little olive oil until golden. Finally add the chopped garlic.
Wash well radish leaves individually and chop them.
Peel the potatoes and put them to boil in a saucepan with 1750 ml water. When the potatoes start to boil, add the leaves of radish and onion. Let it boil for about 25 minutes at medium heat. After the vegetables are boiled, leave them to cool.
Then mix with a mixer until you obtain  a puree. Add the water in which vegetables were boiled to preferences. I added a little water because I wanted a thicker and smooth soup. This soup is delicious and worth trying it.

Enjoy!

2 comments:

  1. Hi Simona, this radish leaves soup is very irresistible and awesome. Guess what? This is very nutritious and healthy too! Thumbs up to you, Simona and warmest regards :)

    ReplyDelete
  2. Dear Ivy, it’s nice to see you here. Thank you very much for your visit and kind words.
    Looking forward to hearing from you!

    ReplyDelete

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