Thursday, 21 August 2014

Dovlecei gratinati cu jambon

Aceasta este o mancare lejera si usor de facut. Chiar daca am folosit produse light, si anume cascaval 6% grasime si smantana 5% grasime aceasta mancare a fost un deliciu.

Pentru acest gratin am folosit:
  • 4 dovlecei subtiri
  • 4 felii de jambon de porc
  • 200 gr cascaval ras
  • 200 ml smantana lichida + 4 linguri
  • 2 oua
  • putin ulei

Cum procedam:
Dovleceii ii fierbem intregi pentru 20 de minute.
Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca. Batem ouale cu smantana si punem si 2 linguri din cantitatea de cascaval.
Fiecare dovlecel il rulam cu cate o felie de jambon, si ii asezam intr-un vas yena uns cu putin ulei. Peste dovlecei turnam compozitia de oua, uniform si dam la cuptor la 200º C pentru 25 de minute. Dupa cele 25 de minute scoatem vasul din cuptor, presaram restul de cascaval, stropim cu cele 4 linguri de smantana si dam din nou la cuptor pentru 10 minute.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...