Wednesday, 21 May 2014

Sparanghel cu jambon si ou posat

Pentru ca este sezonul sparanghelului, mi-am dorit sa prepar aceasta reteta simpla si potrivita fie pentru micul dejun, fie pentru o gustare rapida si destul de lejera.


Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
• 5 tije de sparanghel proaspat
• 1 ou proaspat
• 1 lingura otet
• 5 felii de jambon
• 1 lingura parmezan
• sare, piper

Cum procedam:
Spalam si curatam sparanghelul, il stergem cu un servetel de bucatarie. Infasuram fiecare tija de sparanghel cu cate o felie de jambon. Punem sparanghelul intr-o tigaie cu putin ulei si il prajim la foc mic.
Intr-o cratita punem apa si otetul la foc potrivit. Dupa ce apa se infierbanta, facem un vartej cu o lingura, apoi punem oul si il lasam pentru aproximativ 2 minute.
Asezam sparanghelul pe o farfurie, peste care punem oul fiert si presaram parmezan. Asezonam dupa gust.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...