Sunday, 18 May 2014

Crap la cuptor

De cele mai multe ori crapul il gatesc pane, cu mamaliguta si mujdei asa cum ne place noua romanilor; recunosc, este delicios gatit asa. Dar de data aceasta am vrut sa-l fac la cuptor, simplu, doar cu cateva legume. Mi-a placut foarte mult rezultatul.

Ingrediente necesare:

  • 1 crap de 2,5 kg
  • 1 lamaie
  • 16 rosii cheri
  • ½ arei rosu
  • rozmarin
  • sare, piper
  • 3 cepe albe
  • 2 foi dafin
  • boabe de piper
  • apa
  • 2 linguri ulei
Cum procedam:
Spalam pestele si il curatam bine. Il crestam pe o parte, facem 5 incizii in care asezam 5 jumatati de felii subtiri de lamiae. Il asezonam (si in interior) cu sare, piper, rozmarin si putin ulei  si lamaie. Ungem tava cu o lingura de ulei, asezam pestele, legumele si turnam apa, aproximativ o cana (depinde si cat este tava de mare). Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor care in prealabil este incins, la foc mediu pentru aproximativ 50 minute.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...