Saturday, 1 March 2014

Supa de pui cu galuste de gris. Soupe de poulet aux boulettes de semoule. Chicken soup with semolina dumplings

Aceasta este o reteta pe care o am de la mama, o supa foarte buna pe care o mancam des in copilarie.

Iata reteta pentru o supa destul de mare:
  • 1 pui intreg de aprox. 1 kg 
  • 1 kg ciocanele 
  •   ½ telina 
  •  1 radacina patrunjel 
  •  1 radacina pastarnac 
  •  4 morcovi 
  •   2 cepe 
  •    boabe de piper si coriandru 
  •   2 foi de dafin 
  •   patrunjel proaspat tocat 
  •    ½ ardel rosu taiat cubulete fine (optional)
Pentru galuste avem nevoie de:
  • 3 oua 
  • 12 linguri de gris 
  •  1 lingurita de ulei
Procedura:
Punem puiul si ciocanelele intr-o oala peste care punem apa rece, intai la foc mare, apoi la foc mediu si acoperim cu capac.
Adaugam condimentele.
Trebuie stransa spuma formata deasupra supei de fiecare data cand aceasta iese la suprafata cu spumiera sau cu o lingura.
Cand carnea este aproape fiarta, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc mediu.
Dupa ce carnea si legumele au fiert, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Strecuram supa si adaugam carnea dezosata si legumele taiate baghetele sau cum preferati.

Galustele se prepara:
Amestecam ouale cu sarea si grisul turnat in ploaie. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa. Adaugam uleiul, amestecam si lasam sa stea 10 minute.
Intre timp, supa clocotita o dam la foc mediu. Cu o lingurita inmuiata in supa formam galustele si le punem in supa fierbinte. Lasam pe foc mediu 15 minute, intorcandu-le.
Se serveste cu patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!


Soupe de poulet aux boulettes de semoule


C'est une recette reçue de ma mère. Son parfum et ses couleurs me rappellent mon enfance roumaine.
Voici la recette pour 8 personnes:


  • 1 poulet d'environ 1 kg
  • 1 kg de cuisses de poulet
  • ½ céleri rave
  • 1 racine panais
  • 1 panais racine
  • 4 carottes
  • 2 oignons
  • mélange de grains de poivre et de coriandre
  • 2 feuilles de laurier
  • du persil frais, haché
  • ½ petite poivron rouge coupé en dés (facultatif )


Pour boulettes de semoule nous avons besoin de:

  • 3 œufs
  • 12 cuillères à soupe de semoule
  • 1 cuillère à café d'huile

Procédure:
Mettez le poulet et les cuisses de poulet dans une casserole avec de l'eau froide à feu vif, puis à feu moyen et couvriez avec le couvercle.
Ajouter les épices.
Il faut enlever  la mousse avec une écumoire à chaque fois qu'elle se forme à la surface.
Lorsque la viande est presque cuite, ajouter les légumes et laisser mijoter à feu moyen.
Lorsque la viande et les légumes sont cuits, retirer du feu et laisser refroidir.
Filtrer la soupe et ajouter la viande désossée ainsi que et les légumes en tranches de petits baguettes ou de dés.

Préparez les boulettes:
Mélanger les oeufs avec le sel et la semoule versée en pluie. La composition devrait être comme une crème épaisse. Ajouter l'huile. Mélangez et laisser reposer 10 minutes.
Pendant ce temps, gardez la soupe a chauffé à feu moyen.
Avec une cuillère trempée dans la soupe nous formons les boulettes et les mettre dans la soupe chaude. Laissez à feu moyen pendant 15 minutes, en tournant une fois.
Servir avec du persil frais haché.

Chicken soup with semolina dumplings


This is a recipe that I received from my mother. It is a very good soup that reminds me the colours and the flavours of my Romanian childhood.


Here is the recipe for 8 persons:

  • about 1 kg chicken
  • 1 kg chicken legs
  • ½ celery
  • 1 parsley root
  • 1 parsnip root
  • 4 carrots
  • 2 onions
  • peppercorns and coriander
  • 2 daphne leaves
  • chopped fresh parsley
  • ½ small red pepper diced (optional)

For dumplings we need:

  • 3 eggs
  • 12 tablespoons of semolina
  • 1 teaspoon of oil


Procedure:
Place chicken and chicken legs in a pan with cold water over high heat, then heat to medium and cover.
Add the spices.
Take the foam off with a special spoon whenever it is formed on the surface

When the meat is almost cooked, add the vegetables and simmer over medium heat.
When meat and vegetables are cooked, remove from heat, filter the soup and add the meat and vegetables sliced into baguettes or cubes or the shape you prefer.

Preparation of semolina dumplings:
Mix the eggs with salt and add semolina in “rain”. The composition should be like a thick cream. Add the oil, mix and let stand 10 minutes.
Meanwhile, put the boiling soup over medium heat. With a spoon dipped in the soup form the dumplings and place in the hot soup. Leave on medium heat for 15 minutes, turning once.
Serve with chopped fresh parsley.

Enjoy!





3 comments:

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