Wednesday, 12 March 2014

Supa de fasole albe. Soupe aux haricots blancs. White Bean Soup




Fasolele imi plac foarte mult, gatite in diverse moduri. Recunosc ca obisnuiesc sa fac ciorba numai cu fasole rosie, dar de aceasta data am vrut sa fac o supa deschisa la culoare, din fasole si legume albe. Rezultatul a fost surprinzator, mai ales datorita condimentului deosebit pe care am indraznit sa-l folosesc, chimenul.


Pentru o supa mare am folosit :

1 telina
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ceapa
2 morcovi mici
cimbru
fasole alba boabe mari gata fierte din conserva – 12 cutii
2 foi dafin
tarhon proaspat
sare si piper alb
   

Cum procedam :
Punem legumele la fiert intr-o cratita cu apa. Intre timp calim ceapa. Cand legumele au fiert, le scoatem si adaugam fasolea din conserva, ceapa tocata si condimentele. Intr-un bol pasam legumele albe, plus 3 polonice de fasole alba si pasta rezultata o adaugam in supa. Am vrut ca aceasta sa fie de culoare cat mai deschisa si destul de consistanta. Morcovul l-am tocat si l-am adaugat doar ca sa dea o pata de culoare. Ornam cu cateva seminte de chimen si frunze proaspete de tarhon.
Pofta buna!

 Soupe aux haricots blancs

J'aime cuisiner les haricots en diverses manières. J'avoue que j'ai la tendance à faire seulement soupe aux haricots rouges, mais cette fois je voulais faire une soupe d’une couleur claire, plutôt blanche, avec des haricots et les légumes blancs. Le résultat était surprenant, surtout grâce à l’épice spécial que j'ai osé utiliser, le cumin. Pour une grande soupe que j'ai utilisé:

  •     1 branche de céleri
  •     1 panais racine
  •     1 racine de persil
  •     1 oignon
  •     2 petites carottes
  •     du thym
  •     des  haricots blancs en conserve - 12 boîtes
  •     2 feuilles de laurier
  •     de l’estragon frais
  •     du sel et du poivre blanc

 Comment procéder:

Mettez les légumes à ébullition dans une casserole avec de l'eau. Pendant ce temps faites revenir l’oignon. Quand les légumes sont cuits, retirez-les et ajoutez des haricots en conserve, l'oignon haché et les épices. Dans un bol passez avec le mixer les légumes blancs, plus 3 louches de haricots blancs et ajoutez cette pâtes au soupe. Je voulais que cette soupe soit claire et consistante. Coupez les carottes et ajoutez-les juste pour donner une touche de couleur. Décorez la soupe avec quelques graines de cumin et de feuilles fraîches d'estragon.
Bon appétit!


White Bean Soup

I really love to cook beans in various ways. I confess that I tend to cook only red bean, but this time I wanted to make a soup with a light color, rather white, with white beans and white vegetables. The result was surprising, especially because I dared to use a special spice, cumin.
For this soup we need:

  •     1 celery
  •     1 parsnip root
  •     1 parsley root
  •     1 onion
  •     2 small carrots
  •     thyme
  •     white beans canned - 12 pieces
  •     2 bay leaves
  •     fresh tarragon
  •     salt and white pepper

 How to proceed:
Put the vegetables to a boil in a saucepan with water. Meanwhile fry the onion. When the vegetables are cooked, remove them and add the canned beans, chopped onion and the spices. In a bowl pass the white vegetables, plus 3 ladles of white beans and add this pasta to soup. I wanted to make a light color soup, even white and quite consist. Cut the carrots and add them just to give a touch of color. Decorate the soup with some cumin seeds and fresh tarragon leaves.
Enjoy!




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