Monday, 10 March 2014

Dovlecei umpluti cu orez. Courgettes farcies au riz. Zucchini stuffed with rice





Iata o reteta inventata din dorinta de a face o mancare de post cu ce aveam in frigider. Avem nenumarate posibilitati de a umple dovleceii acestia atat de draguti.

Pentru aceasta reteta am folosit :




  • 12 dovlecei rotunzi
  • 200 gr orez
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 pahar de vin alb demidulce
  • 3 cepe
  • ½ ardei rosu
  • 3 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 4 morcovi
  • sare si piper

Cum procedam:
Taiem dovleceii la 3 sferturi in partea superioara si ii scobim cu ajutorul unei lingurite.
Tocam  ceapa iar morcovul il dam pe razatoare si le punem la calit in ulei de masline in wok. Adaugam orezul si adaugam apa cat sa acopere compozitia. Intre timp tocam miezul de la dovlecei pe care il punem in compozitia de orez. Adaugam vinul, laptele de cocos si usturoiul pisat.
 Pe masura ce orezul fierbe, apa scade, deci trebuie adaugat treptat apa astfel incat orezul sa ajunga la consistenta dorita ; operatiunea trebuie repetata ori de cate ori este nevoie (depinde de tipul orezului pe care il folosim). Cand orezul este aproape gata, umplem dovleceii si dam la cuptor pentru 1 ora la 250ºC.
Pofta buna !

Courgettes farcies au riz 
 
Voici une recette inventée pour mon désir de faire un plat de carême avec ce que j’avais dans le réfrigérateur. Nous avons d'innombrables possibilités pour farcir les courgettes si mignonnes.
 Pour cette recette, j'ai utilisé:

• 12 courgettes rondes
• 200 g de riz
• 200 ml de lait de coco
• 1 tasse de vin blanc demi doux
• 3 oignons
• ½ poivron rouge
• 3 gousses d'ail
• 2 oignons verts
• 4 carottes
• du sel et du poivre

Comment procéder:
Coupez la partie supérieure de courgettes et les creuser-les avec une cuillère à café.
Mettez les oignons hachés et les carottes râpées dans un wok avec de l'huile d'olive chaude. Ajoutez le riz et ajoutez suffisamment d'eau pour couvrir la composition. Pendant ce temps hachez  la chair des courgettes que vous mettez dans la composition de riz. Ajoutez le vin, le lait de coco et les gousses d'ail écrasées.
À mesure que le riz cuit, l’eau diminue ; donc il faut ajouter de l’eau de sorte que le riz atteigne la consistance désirée ; l’opération doit être répétée chaque fois qu’il est nécessaire (en fonction du type de riz que vous utilisez).
Quand le riz est presque cuit, remplissez les courgettes et mettez y-les au four pendant 1 heure à 250 ° C.
Bon appétit!


 Zucchini stuffed with rice 
 
Here is a recipe I invented because I wanted to make a fasting meal with the food I had in the fridge. We have countless opportunities to fill the pretty zucchini. For this recipe I used:
For this recipe I used:


 • 12 round zucchini
• 200 g of rice
• 200 ml of coconut milk
• 1 cup semi sweet white wine
• 3 onions
• ½ red pepper
• 2 cloves of garlic
• 2 green onions
• 4 carrots
• salt and pepper
• 2 green onions

How to proceed:
Cut off the upper part of the zucchini and scoop them with a teaspoon.
Put the chopped onion and grated carrot to cook in olive oil in wok. Add the rice and add water enough to cover the composition. Meanwhile chop the zucchini core that you put in the composition of rice. Add the wine, coconut milk and garlic. As the rice cooks, the water decreases, so we gradually should add water so that the rice could reach the desired consistency; operation must be repeated whenever necessary (depends on the type of rice you are using). When the rice is almost ready, fill the zucchini and put again the upper part as a little hat. Put them for 1 hour at 250 º C in the oven.







2 comments:

  1. Arata fancy :). Se mananca si coaja de dovlecel?

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  2. Mercic. Se papa si coaja, tot ce se poate ;) Imi plac mult dovleceii chiar si cruzi, in salate.

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