Sunday, 2 March 2014

Semifreddo de cafea. Semifreddo au café. Coffee Semifreddo




Am realizat acest desert de multe ori pentru ca imi place consistenta lui cremoasa combinata cu ciocolata crocanta si parfumul de cointeau.

Aceasta reteta este simpla si rapida, dar si foarte aspectoasa, astfel incat va puteti impresiona musafirii.
M-am inspirat din revista Good Food din Romania, o revista pe care o citesc cu drag ori de cate ori am ocazia.

Ingredientele pe care le-am folosit:

  • 4 oua mari cu albusurile separate de galbenusuri
  • 500 ml frisca hulala
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cointreau
  • 1 plic ciocolata calda
  • 1 plic cappuccino
  • 1 ciocolata de cafea tocata
  • putina ciocolata de menta 


Preparare:

Inainte de toate pregatim tava in care punem compozitia, o ungem cu ulei si o tapetam cu folie de plastic. Eu am folosit o tava de cozonac clasica.
Intr-un bol se bat albusurile pana devin tari ca pentru bezea.
In alt bol se bate frisca pana devine tare. Apoi, separat, batem galbenusurile cu zaharul, adaugam cele 2 linguri de cointreau, mixam pana ce compozitia devine fina si zaharul se topeste, dupa care adaugam plicurile de ciocolata si cappuccino. Dupa ce am terminat aceste operatiuni, amestecam cu grija toata compozitia, apoi adaugam ciocolata tocata. Punem totul in tava si infasuram cu folia alimentara. Lasam la congelator cel putin o noapte. Ornam cu ciocolata tocata, sau cu boabe de ciocolata in forma de cafea.

Pofta buna !

Semifreddo au café


J'ai fait ce dessert plusieurs fois parce que j'aime la consistance crémeuse combinée avec du chocolat croquant et le parfum de cointreau.
Cette recette est simple et rapide, mais très aspect, et vous pouvez impressionner vos invités.
J'ai été inspiré par la revue Good Food en Roumanie, une revue que je lis avec plaisir dès que je peux.

Les ingrédients que j'ai utilisé:

  • 4 gros œufs, blancs séparés des jaunes 
  • 500 ml de crème Hulala 
  • 200 g de sucre 
  • 2 cuillères à soupe de Cointreau 
  • 1 sachet de chocolat chaud 
  • 1 sachet cappuccino 
  • 1 haché café de chocolat 
  • un peu de chocolat au menthe


Tout d'abord nous préparons le plateau où nous devons mettre la composition ; graissez la casserole avec de l'huile et couvrez-le d'un film alimentaire.
Dans un bol, battre les blancs d'oeufs jusqu'à ce qu'ils deviennent durs comme pour réaliser la meringue.
Dans un autre bol, battez la crème jusqu'à ce qu'elle devienne ferme. Puis, séparément, battez les jaunes d'oeufs avec le sucre, ajoutez 2 cuillères à soupe de cointreau, mélangez jusqu'à ce que la composition devienne fine et le sucre se fonde, puis ajoutez le poudre de chocolat et de cappuccino. Après avoir effectué ces opérations, mélangez délicatement tout la composition, puis ajoutez le chocolat haché. Mettez-la dans la casserole et l'enveloppez dans une pellicule de plastique. Laissez dans le congélateur pour au moins une nuit. Vous pouvez garder le semifreddo pour 6 semaines.
Décorez avec des morceaux de chocolat, ou des grains de café au chocolat.

Bon appétit !

Coffee Semifreddo


I made ​​this dessert many times because I like the creamy consistence combined with crunchy chocolate and the scent of cointreau.
This recipe is simple and quick, but very aspect, so you can impress your guests.
I was inspired by Good Food magazine in Romania, a magazine that I read with pleasure whenever I can.

The ingredients that I used:


  • 4 large egg, whites separated from yolks
  • 500 ml cream hulala
  • 200 g sugar
  • 2 tablespoons cointreau
  • 1 sachet hot chocolate
  • 1 sachet cappuccino
  • 1 chopped coffee chocolate
  • little chocolate mint

Preparation:
First of all we prepare the loaf where we have to put the composition; oil the loaf and cover with film.
In a bowl beat the egg whites with an electric whisk until stiff as for meringue.
In another bowl beat the cream until stiff. Then, separately, beat egg yolks with sugar, add 2 tablespoons cointreau, mix until the composition becomes smooth and the sugar melts, then add the chocolate and cappuccino. After completing these operations, mix carefully all composition, and then add the chopped chocolate. Put everything in the loaf and wrap in cling film. We leave in the freezer for at least one night. We can keep for up to 6 weeks.
Decorate with chopped chocolate or chocolate coffee beans.
Enjoy!









2 comments:

  1. Il doit être ultra bon ce dessert !

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  2. Merci beaucoup Laurence de votre visite.
    Oui, j’adore la texture crémeuse de cette glace.

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